Кредити, чији је рок од једне до три године са грејс периодом до годину дана, одобравају се и исплаћују у динарима - без валутне клаузуле. Каматна стопа  је 4% на годишњем нивоу за кредите у сточарству и  6% за кредите пласиране у развој ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства, цвећарства, као и куповину пољопривредне механизације и опреме.

Право на кредитну подршку имају физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници и правна лица (земљорадничке задруге са најмање 10 чланова задруге који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, микро и мала правна лица).

Укупан износ кредита за физичка лица, предузетнике и правна лица је до 5.000.000 динара,  а за земљорадничке задруге до 15.000.000 динара. Зaхтeви зa oдoбрeњe кредита могу да се поднесу од следеће недеље дo 1. сeптeмбрa тeкућe гoдинe кoд бaнaкa са којима је министарство склопило уговор.

Правилником о  условима и начину остваривања права на кредитну подршку  пољопривредницима  дефинисано је да се кредитна подршка остварује подношењем писменог захтева банци  уз достављање пратеће документације.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије потписало је данас уговоре са 13 банака и 6 осигуравајућих кућа. Уговори су потписани са Комерцијалном банком, Прокредит банком, Банка Интезом, Креди – Агрикол банком, Ерсте банком, Hypo банком, Societe Generale банком, Opportunity банком, Сбербанком Србија, НЛБ банком, ОТП банком, Московском банком и Поштанском штедионицом, као и са осигуравајућим кућама ДДОР Нови Сад, Делта Ђенерали, Дунав осигурањe, Глобус, Триглав и Миленијум.

Правилник о  условима и начину остваривања права на кредитну подршку  пољопривредницима је доступан на веб сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије www.mpsv.gov.rs у секцији документи|правилници: ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ ОСТВАРИВАЊА ПРАВА НА КРЕДИТНУ ПОДРШКУ

 За сва питања отворени су телефони Инфо центра министарства: 011 260-79-60,  011 260-79-61, као и E-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.