Општина Рашка, у улози партнерске организације, реализује пројекат “ПОРОДИЦЕ – будуће могућности за породице у руралним европским заједницама”. Пројекат се реализује у периоду септембар 2020-август 2022. године, уз донаторску подршку Европске уније преко програма ЕРАСМУС +. 

Циљ пројекта јесте одрживи развој руралних локалних заједница који би се могао остварити једино уз континуиран рад на проналажењу и примени креативних и дугорочних решења. Кроз овај пројекат су препознате добре праксе у локалним заједницама које се могу применити и у свим другим земљама. Општина Рашка је значајно допринела остварењу пројектних резултата кроз креирање сета од 5 (пет) тематских обука. Горенаведене обуке за циљ имају унапређење односа између послодаваца и запослених кроз стицање прекопотребних комуникационих, тимских и лидерских вештина, кроз добијање нових и корисних информација о предностима и недостацима на радном месту и кроз приближавање теоријског оквира.

На међународном састанку у Немачкој учествовали су и представници/ице Општине Рашка – Даница Павловић, Ђорђе Радоичић и Љубиша Миловановић. У региону Анхалт-Битерфелд, општинска делегација је, уз колеге и колегинице из Пољске, Летоније, Немачке и Мађарске, посетила локалну администрацију, културно-историјске знаменитости и разговарала са представницима/ама јавног, приватног и цивилног сектора. Изнете су нове идеје и могућности у погледу унапређења породично-одговорног пословања у руралним заједницама. Културошка разноликост била је основа за зближавање учесника/ица, за размену искустава и за креирање нових пројектних идеја.