ДРУГАЧИЈИ ПРИСТУП • ИЗВЕШТАВАЊЕ КОЈЕ СЕ ИСТИЧЕ • ИСТРАЖИВАЧКО И АНАЛИТИЧКО НОВИНАРСТВО

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) у оквиру програма „Подршка локалним самоуправама у Србији у процесу европских интеграција“ који финансира Краљевина Шведска

расписује

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉЕ МЕДИЈСКЕ ПРИЛОГЕ О ПРАКСИ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ 

„ДРУГАЧИЈЕ ОД ДРУГИХ“

Уколико сте новинар локалног, регионалног или националног медија

•Уколико сте у периоду од 1. априла до 15. октобра 2013. године извештавали о једној од следећих тема: евро интеграције, заштита животне средине, родна равноправност и унапређење пословног окружења на локалном нивоу

•И уколико сте о овим темама извештавали другачије од других

Пријавите се на наш конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи.

Наш циљ је да истакнемо важност и улогу коју локалне власти имају у поменутим областима, а у циљу даљег побољшања рада локалних администрација и унапређења квалитета услуга које пружају грађанима. 

Европске интеграције на локалном нивоу

•Заштита животне средине на локалном нивоу

•Родна равноправност на локалном нивоу

•Унапређење пословног окружења на локалном нивоу

У оквиру конкурса „Другачије од других“ додељујемо укупно осам награда. Четири награде - по једна за сваку од наведених тема биће додељене медијима са  националном/регионалном покривеношћу, а четири награде - локалним медијима.  

Пошаљите нам објављене текстове или емитоване прилоге на следећи начин:

•штампани прилози  – у штампаној или електронској форми (копија текста са подацима о аутору, датуму објаве и новинској редакцији, укључујући контакт информације аутора)

•електронски  – радио и телевизијски прилози (копија прилога на двд диску, укључујући податке  о аутору, датуму емитовања и телевизијској/радио станици на којој је прилог емитован, као и контакт информације аутора)

•онлајн  - принт сцреен и линк ка објављеном прилогу (укључујући податке  о аутору, датуму објаве и медијском веб порталу на којем је текст објављен, као и контакт информације аутора)

АДРЕСА на коју треба доставити материјал:

СТАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА – Служба за информисање 

Македонска 22/ВИИИ,  11 ООО Београд

са назнаком - ИЗБОР ЗА НАЈБОЉЕ МЕДИЈСКЕ ПРИЛОГЕ

или

електронским путем на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Оцену о најбољим медијским прилозима на тражене теме препустићемо независном жирију који чине искусни уредници и новинари водећих редакција. 

Ауторе најбољих прилога наградићемо таблет рачунарима.

Награђени прилози биће представљени на финалном скупу у новембру 2013. године.

Служба за информисање СКГО, 011/3223-446, е-mаil: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.