Prezentacija će se održati 17.04.2013.godine u 11h, u Sali za konferencije Kulturnog centra Novi Pazar,na prvom spratu u Novom Pazaru.

BAS program,pri  Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) je u Srbiji prisutan od 2006 godine i pruža pomoć malim i srednjim preduzećima u raznim vidovima aktivnosti. BAS program je omogućio počinjanje biznisa,razvoj postojećeg,proširenje kapaciteta,uvođenje novog proizvoda,izlazak na nova tržišta i što je najvažnije omogućava firmama da apliciraju kod potencijalnih donatora,a pre sveih EU.

Od 2006. godine BAS Srbija je dobio 3 miliona eura donatorskih sredstava od Holandije i do kraja 2011.godine podržao 273 projekta.

Poražavajuća je činjenica da je najmanji broj Malih i srednjih preduzeća iz našeg kraje podržan od strane BAS,čak postoji saznanje da iz Novog Pazara nije apliciralo to jest nisu realizovani projekti ni za  jedno preduzeće.

Nadamo se da ćete odvojiti vreme i iskoristiti šansu da saznate nešto više o BAS Srbija projektu,a radi se o dodeli bespovratnih sredstava i do 90% od vrednosti projekta.