РЕПУБЛИКА СРБИЈА  

Општина Рашка

Kомисија за доделу помоћи 

Broj: 205-9/13-9

Дана 03.06.2013.год.

Р А Ш К А

На основу одлуке општине Рашка и Уговора о сарадњи број: 9-9/45 од 22.априла 2013.год. на реализацији „Програма коришћења средстава за решавање стамбених потреба  интерно расељених лица“, у циљу пружања помоћи у грађевинском материјалу за обезбеђивање неопходних услова становања у започетој изградњи објекта за становање - завршетак градње или адаптацију постојећег стамбеног објекта за породице интерно расељених лица, Комисија за избор корисника на седници одржаној 30.05. 2013. године, објављује

 

О  Г  Л  А  С

ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ

 

 

Оглашава се  додела помоћи у грађевинском материјалу породицама  интерно расељених лица на територији  општине Рашка, у износу од 1.575.000,00 дин, а у максималном износу од 440.000,  односно 150.000 дин. минимално по породици.

 

 Рок за подношење захтева је 10 дана од дана објављивања на огласној табли општине Рашка. 

Право на ПОМОЋ могу да остваре породице интерно расељених, лица смештене у неадекватном приватном смештају у општини  Рашка. Потребно је да подносилац захтева и чланови његовог породичног домаћинства испуњавају следеће услове:

 

-да је подносилац захтева евидентиран као интерно расељено лице;

-да су интерно расељено лице и чланови његове породице смештени у колективном центру/ неадекватном приватном смештају;

-да интерно расељено лице и чланови његове породице не поседују непокретност ван КиМ (места пребивалишта) или у другој држави, а којом могу да реше своје стамбено питање;

-да нису обновили или отуђили непокретност на територији КиМ, а којом могу безбедно да реше своје стамбено питање;

-да интерно расељено лице и чланови његове породице нису укључени у неки други пројекат за трајно решење стамбених потреба;

-да интерно расељено лице и чланови његове породице нису повратници из миграције у треће земље;

-да поседују  неусловни стамбени објекат или плац са започетом градњом и да је степен изградње такав да уз донацију могу да створе основне услове за живот;

-да величина стамбеног објекта не превазилази основне потребе породичног домаћинства;

-да поседује неопходну документацију (дозволе) или је у процесу легализације.

 

Изјаве дате у прилогу захтева, подносилац даје под пуном материјалном и кривичном одговорношћу. Ако се установи супротно од изјављеног, против подносиоца захтева ће се предузети одговарајуће мере у складу са законом, укључујући и промену одлуке Комисије о избору корисника.

Заинтересоване породице своје захтеве са потребном документацијом поднесе на писарницу општине Рашка. Захтеве поднете после рока утврђеног у огласу, односно захтеве уз који није приложена прописана документација, Комисија ће одбацити као неблаговремене, односно непотпуне.

Комисија задржава право да у поступку разматрања изврши неопходне провере и затражи  додатну документацију.

У року од 15 дана од дана истека рока огласа Комисија је дужна да утврди предлог листе корисника помоћи и исту истакне на огласној табли општине, повереника за избеглице и на огласној табли у Месних канцеларија.

За ближе информације о огласу можете се обратити  општинском поверенику за избеглице на тел. 036- 737-745 или лично  у канцеларији бр. 14, Општинске управе Рашка.