На основу члана 31. став 3. Закона о јавним предузећима („Службени гласник РС'', бр. 119/2012) и члана 17. и 39. став 1. тачка 10. Статута општине Рашка („Службени гласник општине Рашка'', бр. 91/2008, 103/10 и 130/13), Скупштина општине Рашка, на предлог Општинске управе Рашка, на седници одржаној 12. септембра 2013. године, донела је

 

 

 

Р  Е  Ш  Е  Њ  Е

о  именовању директора  Јавног предузећа 

за стамбене услуге ,,Стан''

 

 

I

МИЛОМИР ПЕТРОВИЋ, дипломирани инжењер металургије из Супња, именује се за директора Јавног предузећа за стамбене услуге ,,Стан'' Рашка на мандатни период од 4 (четири) године.

 

II

Именовањем за директора именованом престаје функција вршиоца дужности директора овог предузећа.

 

III

Ово Решење о именовању директора је коначно и ступа на снагу осам дана од дана доношења.

 

IV

Решење доставити именованом, Јавном предузећу за стамбене услуге ,,Стан'' Рашка, надлежним службама и објавити у „Службеном гласнику општине Рашка''.

 

 

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Скупштина општине Рашка је на седници одржаној 14. јуна 2013. године расписала Јавни конкурс за именовање директора ЈП за стамбене услуге „Стан’’ Рашка, донела Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање  директора ЈП за стамбене услуге „Стан’’ и Решењем именовала Комисију за именовање директора Јавног предузећа за стамбене услуге „Стан“ Рашка. 

Јавни конкурс је објављен у „Службеном гласнику РС“ бр. 54/13 од 21. јуна 2013. године и дневном листу „Политика“ од 20. јуна 2013. године.

Чланови Комисије за именовање директора Јавног предузећа за стамбене услуге „Стан“ Рашка су донели Одлуку о мерилима за именовање директора Јавног предузећа за стамбене услуге „Стан“ Рашка.

На конкурс су се јавили Миломир Петровић, дипломирани инжењер металургије, садашњи вд директора и Слободан Ристовић, дипломирани правник из Рашке.

Чланови Комисије за именовање директора Јавног предузећа за стамбене услуге „Стан“ Рашка су, након извршеног детаљног увида у поднету документацију, једногласно закључили 

-да је конкурсна документација Миломира Петровића дипломираног инжењера металургије из Рашке, кандидата за директора Јавног предузећа за стамбене услуге „Стан“ Рашка у потпуности у складу са посебним и општим условима из конкурса за именовање директора и да је поднета благовремено Скупштини општине Рашка.

-да је конкурсна документација Слободана Ристовића, дипломираног правника из Рашке, поднета благовремено Скупштини општине Рашка  али да није у складу са посебним и општим условима из конкурса за именовање директора тј. кандидат не испуњава услов из Конкурса „да има најмање 3 године радног искуства на руководећим пословима, или 3 године радног искуства из делатности за чије је обављање основано Јавно предузеће“, или да за то није доставио неопходне доказе.

Чланови Комисије су, имајући све то у виду, прихватили кандидатуру Миломира Петровића и одбацили кандидатуру Слободана Ристовића на место директора ЈП за стамбене услуге „Стан“.

Комисија за именовање директора Јавног предузећа за стамбене услуге „Стан“ Рашка је на основу спроведеног изборног поступка који је обухватио и усмени разговор са кандидатом, једногласно утврдила Ранг листу кандидата за именовање за директора Јавног предузећа за стамбене услуге „Стан“

1.Миломир Петровић, дипломирани инжењер металургије, из Супња, 11,2 поена (од могућих 18 поена).

Имајући све то у виду Скупштина општине Рашка је донела решење у изреци.

 

 

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ РАШКА

I Број: 06-VII-13/2013-11

Дана 12. септембра 2013. године

 

 

ПРЕДСЕДНИК

СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Раденко Цветић