На основу члана 31. став 3. Закона о јавним предузећима („Службени гласник РС'', бр. 119/2012) и члана 17. и 39. став 1. тачка 10. Статута општине Рашка („Службени гласник општине Рашка'', бр. 91/2008, 103/10 и 130/13), Скупштина општине Рашка, на предлог Општинске управе Рашка, на седници одржаној 12. септембра 2013. године, донела је

 

 

Р  Е  Ш  Е  Њ  Е

о  именовању директора  ЈП Радио станица „Радио Рашка“

 

 

I

ЂОРЂЕ ГОГИЋ, дипл. инжењер саобраћаја из Рашке, именује се за директора ЈП Радио станица „Радио Рашка“ на мандатни период од 4 (четири) године.

 

II

Именовањем за директора именованом престаје функција вршиоца дужности директора овог предузећа.

 

III

Ово Решење о именовању директора је коначно и ступа на снагу осам дана од дана доношења.

 

IV

Решење доставити именованом, ЈП Радио станица „Радио Рашка“, надлежним службама и објавити у „Службеном гласнику општине Рашка''.

 

 

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Скупштина општине Рашка је на седници одржаној 14. јуна 2013. године расписала Јавни конкурс за именовање директора ЈП Радио станице „Радио Рашка“, донела Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање  директора ЈП Радио станице „Радио Рашка“ и Решењем именовала Комисију за именовање директора ЈП Радио станице „Радио Рашка“. 

Јавни конкурс је објављен у „Службеном гласнику РС“ бр. 54/13 од 21. јуна 2013. године и дневном листу „Политика“ од 20. јуна 2013. године.

Чланови Комисије су донели Одлуку о мерилима за именовање директора Јавног предузећа радио станица „Радио Рашка“.

На конкурс су се јавили Ђорђе Гогић, дипломирани саобраћајни инжењер из Рашке, садашњи вд директор и Мила Росић Жупањац, дипломирани географ из Рашке.

Чланови Комисије за именовање директора ЈП Радио станице „Радио Рашка“ су, након извршеног детаљног увида у поднету документацију, једногласно закључили 

-да је конкурсна документација Ђорђа Гогића дипломираног саобраћајног инжењера из Рашке, кандидата за директора Јавног предузећа радио станица „Радио Рашка“ у потпуности у складу са посебним и општим условима из конкурса за именовање директора и да је поднета благовремено Скупштини општине Рашка.

-да је конкурсна документација Миле Росић Жупањац, дипломираног географа из Рашке, кандидата за директора Јавног предузећа радио станица „Радио Рашка“, поднета благовремено Скупштини општине Рашка али да није у складу са посебним и општим условима из конкурса за именовање директора тј. да кандидат не испуњава услов из Конкурса „да има стечено високо образовање на основним студијама у трајању од најмање четири године, или у односу на наведено виши степен образовања друштвеног, језичког, правног, економског или техничког смера односно струке“ – односно да географски факултет не спада у факултете „друштвеног, језичког, правног, економског или техничког смера“ и

-да Мила Росић Жупањац, кандидат за директора Јавног предузећа радио станица „Радио Рашка“, није доставила и тражено одговарајуће уверење суда.

Чланови Комисије су, имајући све то у виду, прихватили кандидатуру Ђорђа Гогића и одбацили кандидатуру Миле Росић Жупањац на место директора Јавног предузећа радио станица „Радио Рашка“. 

Комисија је на основу спроведеног изборног поступка који је обухватио и усмени разговор са кандидатом, једногласно утврдила Ранг листу кандидата за именовање за директора Јавног предузећа радио станица „Радио Рашка“

1.Ђорђе Гогић, дипломирани саобраћани инжењер, из Супња, 12,6 поена (од могућих 18 поена).

Имајући све то у виду Скупштина општине Рашка је донела решење у изреци.

 

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ РАШКА

I Број: 06-VII-13/2013-12

Дана 12. септембра 2013. године

 

 

ПРЕДСЕДНИК

СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Раденко Цветић