На основу члана 31. став 3. Закона о јавним предузећима („Службени гласник РС'', бр. 119/2012) и члана 17. и 39. став 1. тачка 10. Статута општине Рашка („Службени гласник општине Рашка'', бр. 91/2008, 103/10 и 130/13), Скупштина општине Рашка, на предлог Општинске управе Рашка, на седници одржаној 12. септембра 2013. године, донела је

 

 

Р  Е  Ш  Е  Њ  Е

о  именовању директора  ЈП Дирекција за 

урбанизам и изградњу у Општини Рашка

 

 

I

ДАРКО МИЛИЋЕВИЋ, дипломирани инжењер машинства из Рашке, именује се за директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка на мандатни период од 4 (четири) године.

 

II

Именовањем за директора именованом престаје функција вршиоца дужности директора овог предузећа.

 

III

Ово Решење о именовању директора је коначно и ступа на снагу осам дана од дана доношења.

 

IV

Решење доставити именованом, ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка, надлежним службама и објавити у „Службеном гласнику општине Рашка''.

 

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Скупштина општине Рашка је на седници одржаној 14. јуна 2013. године расписала Јавни конкурс за именовање директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка, донела Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање  директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка и Решењем именовала Комисију за именовање директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка. 

Јавни конкурс је објављен у „Службеном гласнику РС“ бр. 54/13 од 21. јуна 2013. године и дневном листу „Политика“ од 20. јуна 2013. године.

На конкурс су се јавили Дарко Милићевић дипломирани инжењер машинства из Рашке, садашњи вд директор и Боривоје Росић дипломирани економиста из Рашке.

Чланови Комисије за именовање ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка су, након извршеног детаљног увида у поднету документацију, закључили да је конкурсна документација пријављених кандидата за директора Јавног предузећа Дирекција за урбанизам и изградњу у потпуности у складу са посебним и општим условима из конкурса за именовање директора и да су поднете благовремено Скупштини општине Рашка.

Чланови Комисије су, имајући све то у виду, прихватили кандидатуру Дарка Милићевића и Боривоја Росића за место директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка и донели Одлуку о мерилима за именовање директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка.

Комисија је на основу утврђеног Списка кандидата који испуњавају услове за именовање за директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка и на основу спроведеног изборног поступка који је обухватио и усмени разговор са кандидатима, једногласно утврдила Ранг листу кандидата за именовање за директора ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу у Општини Рашка

1.ДАРКО МИЛИЋЕВИЋ, дипломирани инжењер машинства из Рашке, 11,8 поена (од могућих 18 поена).

2.БОРИВОЈЕ РОСИЋ, дипломирани економиста из Рашке, 7 поена (од могућих 18 поена).

Имајући све то у виду, а посебно број поена приликом рангирања, Скупштина општине Рашка је донела решење у изреци.

 

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ РАШКА

I Број: 06-VII-13/2013-9

Дана 12. септембра 2013. године

 

ПРЕДСЕДНИК

СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Раденко Цветић