На основу члана 61. Статута општине Рашка (,,Службени гласник општине Рашка'' број 91/08, 103/10 и 130/13), Општинско веће општине Рашка, на седници одржаној 20. септембра 2013. године, донело je 

Р Е Ш Е Њ Е

I

У дане вашара 12., 13. и 14. октобра 2013. године дозвољава се привремено запремање комуналних и других јавних површина на подручју града Рашке, ради излагања и продаје робе, пружању угоститељских услуга, обављања ситних занатских услуга и постављање забавних игара на следећим површинама:

-На тротоарима и улицама Предрага Вилимоновића, Душанове, Немањине, Ратка Луковића, Др Јовановића, Милуна Ивановића и Саватија Милошевића, с тим што се у  улици Милуна Ивановића од улице Немањине до улице Предрага Вилимоновића (стари улаз у биоскоп) оставља простор за програмски садржај ТСО „Рашка“ и Центра за културу „ Градац“,

-Извршити обележавање продајних места (микро локација) у горе поменутим улицама, а оставити улазе у пословне просторије (трговинске и угоститељске радње и др.) само у ширини улазних врата,

-Постављање шатора и пружање угоститељских услуга на зеленој пијаци у оба нивоа и на горњем крају улице Ратка Луковића од улице Карађорђева до степеништа код цркве,

-На простору: тенис терена, платоa Мотела “Путник“, кошаркашком игралишту КК ,,Бане'' Рашка и рукометном игралишту код ОШ ,,Рашка'', могу се поставити забавне игре (рингишпили, флипери, стони фудбал и сл.) уз обавезно прибављање одобрења органа управе надлежног за комуналне послове.

-На платоу испод Цркве у Рашки за изложбену продају ракије и меда, домаћих регистрованих пољопривредних произвођача (тезге ће обезбедити ЈКП „Рашка“ или ТСО „Рашка“ за своје потребе).

II

Привремено запремање комуналних и других јавних површина се одобрава у периоду од 12.10.2013. године од 0700 сати до 14.10.2013. године до 2400 сати.

              На местима где се продаје печење, роштиљ и слично обавезно у површини микро локације поставити подне облоге у циљу заштите јавних површина.

III

Сви корисници музике, разгласа и музичких апарата исте могу користити 12., 13. и 14. октобра 2013. године од 0600 до 0200 сати (следећег дана).

IV

Ценовник и висину накнаде за запремање комуналних и других јавних површина из овог решења утврђује Општинско веће општине Рашка и исти је саставни део овог решења.

V

Средства убрана по овом основу се уплаћују на жиро рачун буџета општине Рашка и  одлуку о њиховој намени доноси Председник општине Рашка.

VI

Након доношења, ово Решење објавити на сајту Општине Рашка, као и све информације везане за вашар (цене микро локације, услове продаје, телефон за информације, почетак продаје места и др.).

VII

О спровођењу ове Одлуке стараће се Општинска управа Рашка - Одсек за урбанизам, стамбено комуналне послове и заштиту животне средине.

 

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ РАШКА

III Број: 06-III-20/2013-2

Дана: 20. септембра 2013. године.

 

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РАШКА

Јован Чорбић