Други годишњи састанак Управног одбора Програма евроског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС биће одржан у среду, 18. јула 2012. године, у сали Дома културе општине Рашка (Улица Предрага Вилимоновића бб) са почетком у 12 сати. 

На састанку ће бити представљен Годишњи извештај за период од јула 2011. до јуна 2012, који ће показати резултате ЕУ ПРОГРЕС-а током друге године реализације Програма, као и извештај евалуације Програма на средини његовог трајања. Чланови одбора размотриће одобравање финансијске поршке за најбоље пројекте одабране у оквиру другог круга позива Фонда за учешће грађана, пројекте за израду планске документације, анексирање уговора за успостављане центара за издавање грађевинских дозвола, помоћ локалној пореској администрацији општине Житорађа, као и пројекат еколошке заштите реке Пчиње за пречишћавање отпадних вода у Трговишту.

У раду састанка учествоваће представници Канцеларије Владе Србије за европске интеграције и релевантних министарстава, 25 општина које учествују у реализацији ЕУ ПРОГРЕС-а, представници развојних агенција и пројеката, цивилног друштва, донатори – представници Европске уније и Владе Швајцарске, док Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС, као извршни партнер, има секретарску улогу Одбора.

Непосредно пре почетка састанка УО, у 11.30 часова, биће обележен свечани почетак завршних радова на новом објекту вртића „Весело детињство“ у Рашкој (Милуна Ивановића бб), које финансирају Европска унија и Влада Швајцарске, кроз ЕУ ПРОГРЕС.

ЕУ ПРОГРЕС има за циљ да подржи развој 25 општина јужне и југозападне Србије. Европска унија ће издвојити 14,1 милиона евра за реализацију програма, Влада Швајцарске 2,5 милиона, а Влада Републике Србије учествује са 1,5 милиона евра. 

 

Преглед активности које су отворене за медије 

 

11.30-11.50Почетка завршних радова на вртићу „Весело детињство“

Обраћање окупљенима и медијима:

-Јован Чорбић, председник општине Рашка

-Огњен Мирић, заменик директора у Канцеларији за европске интеграције

-Мартин Керн, шеф операција Делегације Европске уније у Србији

-Беатрис Мејер, директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији

 

12.00-12.20 Медији могу пропратити почетак састанка Управног одбора

14.20-14.30Изјаве за медије чланова Управног одбора 

 

За додатне информације, молимо Вас контактирајте:

 

Дејан Дробњак

Службеник за комуникације

Програм европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС


Мобилни: +381 (0) 63 861 4524


Електронска пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.