Примопредајом санитетског возила, завршен је пројекат реконструкције здравствене станице у Баљевцу који су финансирали ЕУ преко програма ЕУ ПРО ПЛУС и Општина Рашка. Кључеве санитетског возила дирктору Дома здравља Рашка Бојану Милојевићу уручили су председник Општине Рашка Немања Поповић и у име донатора Милан Колашинац. Ново санитетско  возило значајно ће унапредити квалитет здравствене заштите становника Баљевца и околних насеља и омогуђити брже и једностваније збрињавање пацијената нарочито када се ради о ургентним стањима. 

Захваљујући се ЕУ на подршци, као и програму ЕУ ПРО ПЛУС на ефикасности у спровођењу пројектних активности, председник Општине Рашка Немања Поповић је истакао да је циљ локалне самоуправе да у сарадњи са партнерима  обезбеди добре услове живота свим грађанима и учини  доступним што већи број здравствених услуга. „Реконструкцијом здравствене станице, набавком нових медицинских апарата и санитетског возила, услови за лечење  пацијената из Баљевца и околине знатно су побољшани, а лекарима, медицинским сестрама и техничарима, умногоме је олакшан рад“, рекао је Поповић и додао: „Радује ме што ћемо и у наредном периоду наставити са спровођењем програма који су усмерени ка подизању квалитета здравствене заштите  на виши ниво“. 

Укупна вредност пројекта „Реконструкција здравствене станице у Баљевцу“ је око 380.000 евра. ЕУ је преко програма ЕУ ПРО ПЛУС обезбедила 180.000 евра, док је додатних 200.000 евра из свог буџета издвојила Општине Рашка.