У возном парку ЈКП „Рашка“ од данас је нова фекална цистерна набављена средствима Општине Рашка. Возило вредно више од 14 милиона динара у значајној мери ће унапредити рад ЈКП „Рашка“, допринети заштити животне средине и олакшати приступ објектима у ТЦ Копаоник и сеоским срединама. Председник Општине Рашка Немања Поповић истиче да је подршка комуналним предузећима континуирана и да је то један од начина да се свим грађанима Рашке обезбеде бољи услови живота: „Циљ нам је да допринесемо ефиксанијем раду ЈКП „Рашка“ и утичемо на подизање квалитета услуга које пружају грађанима. Поред тога, желимо да обезбедимо висок ниво комуналне хигијене у свим деловима наше општине и очувамо животну средину“. Поповић наглашава да су у овој години приоритет имала улагања у инфраструктуру: „Током 2023. године издвојено је преко 200 милиона динара за инфрасруктурне радове. Обновљени су и асфалтирани путеви, решени неки од већих проблема на водоводној и канализационој мрежи, проширен систем јавне расвете. Реализација ових пројеката директно је утицала на квалитет живота грађна Рашке“.

За директора ЈКП „Рашка“ Илију Лазаревског свако улагање у  механизацију и опрему значи и бољи рад ЈКП: „Нова цистерна ће олакшати рад руковаоцима и у знатној мери убрзати рад. У прошлој години средствима из општинског буџета купљен је камион за одвожење смећа, а до краја ове године у возном парку наћи ће се и мини багер. Набавили смо и 50 нових контејнера и 5 киштри за одлагање отпада. Све су ово предуслови за квалитетно одржавање комунлане хигијене у граду и ТЦ Копаоник, али  и руралним подручјима“. 

ЈКП „Рашка“ планира да наредне године набави камион смећар за прикупљање и одвожење отпада из планинских делова наше општине.