Спроводећи контролу поштовања мера донетих у циљу сузбијања заразне болести ковид 19, иснпектори ОУ Рашка су 31. децембра 2020. године обишли 5 ресторана, 2 хотела и 1 ски-бифе на Копаонику. Због кршења одредбе о ограничењу радног времена, написана су 3 прекршајна налога. На територији општине Рашка, односно у центру града, приградским насељима и Брвенику, Баљевцу и Јошаничкој Бањи координисани надзор спровели су општински и републички инспектори. Контролисан је рад 26 угоститељских објеката. Није било уочених неправилности.

У првом дану 2021. године, инспектори су надзор спровели у граду, приградским насељима и Брвенику. Обишли су 20 угоститељских објеката и констатовали да се противепидемијске мере поштују. На подручју Туристичког центра Копаоник, надзор су вршили општински и републички инспекцијски органи. Због прекорачења прописног радног времена написана су 3 прекршајна налога.

У суботу, 2. јануара, инспектори су обишли градски пијац, 5 прехрамбених продавница и 4 угоститељска објекта. У 2 угоститељска објекта инспектори су затекли госте након радног времена предвиђеног Уредбом Владе Републике Србије, због чега су упозорили власнике и наредили да се локали испразне, што је одмах и учињено. У недељу, 3. јануара, контрола је спроведена у Баљевцу. Предмет надзора био је пијац, 5 угоститељских и 5 трговинских објекта. Инспектори су констатовали да се противепидемијске мере поштују.