Oпштина Рашка је на јавном позиву Министарства државне управе и локалне самоуправе добила 8.200.000,00 динара за успостављање Јединственог управног места. Уговор о додели средства и реализацији пројекта потписали су 23. марта у Београду министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић и председник Општине Рашка Немања Поповић. Поред Рашке, Министарство ће у овој години финансирати успостављање Јединственог управног места у још 12 општина и градова у Србији.
Јединствено управно место предвиђено је Законом о општем управном поступку и формира се са циљем да грађанима олакша поступак остваривања одређених права која се тичу управних ствари. Захваљујући јединственом управном месту, грађани могу на једном месту да поднесу своје захтеве, добију информације и да након брзе и ефикасне сарадње свих релевантних органа за конкретан поступак, добију и одговарајуће решење.
У овој години за део Програма реформе јавне управе који се односи на успостављање Јединственог управног места Министарство је издвојило 88.000.000,00 динара.


24.03.2023. године