Најуспешнијим студентима из Рашке данас су додељени уговори о коришћењу општинске стипендије за школску 2022/2023. годину. У складу са Правилником о условима и критеријумима за доделу стипендија, право на овај вид подршке стекла су 54 академца која се школују на неком од факултета чији је оснивач Република Србија. Уговоре о стипендирању студентима је уручио заменик председника Општине Рашка Илија Роглић.

„Препознајући образовање као један од најзначајнијих сегмената друштва, Општина Рашка наставља да реализује своје програме усмерене ка пружању подршке најбољим ученицима и студентима. У школској 2022/2023.години финансираћемо 54 студента основних и мастер студија са просеком изнад 8,5“, рекао је заменик председника Општине Рашка Илија Роглић. Он је додао да је месечни износ стипендија повећан и да сада износи 9.000,00 динара. Честитајући студентима и њиховим родитељима на постигнутом успеху, Роглић је нагласио да ће Општина Рашка и у наредном периоду улагати у школство, како у погледу стварња подстицајног окружења за одвијање наставних процеса у образовним установама у нашој општини, тако и у погледу издвајања средстава за награде и стипендије најуспешнијим ђацима и студентима.

У протеклој години Општина Рашка је стипендирала 63 студента, награђено је 6 ђака генерације, 32 носиоца дипломе „Вук Караџић“ и 13 ученика који су освојили једно од прва три места на републичким такмичњима. Поред тога додељено је шест једнократних накнада успешним академцима. Рашчански основци и средњошколци имају бесплатан превоз, а од прошле године су бесплатни уџбеници за ученике основних школа.