Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић током своје посете Рашки обишла је Саветовалиште за рани развој и подршку породици. Саветовалиште је успостављено у оквиру пројекта „Спровођење мера популционе политике“ који су финансирали Министарство за бригу о породици и Општина Рашка. Након разговора са председником Општине Рашка Немањом Поповићем и интерсекторским тимом ангажованим у Саветовалишту, министарка Кисић је рекла да је Општина Рашка једна од 52 локалне самоуправе које су на конкурсу Министарства добиле средства за спровођење и унапређење пронаталитетних мера. „Заједнички циљ државе и локалних самоуправа је да се оснаже породице и створе боље услови живота за све грађане. Из репбуличког буџета је издвојено преко 87 милијарди динара за подршку породицама са децом. Значајна средства за спровођење програма који се непосредно односе на децу и породице определиле су и локалне самоуправе“, нагласила је Кисић. Истичући добру сарадњу Општине Рашка и Министарства, председник Општине Немања Поповић је између остаог рекао: „Реализација пројекта вредног 15 милиона динара значајно ће допринети побољшању услова за рад  и квалитета услуга у здравственим, образовним и институцијама социјалне заштите на територији општине Рашка. У сарадњи са Владом Републике Србије и ресорним министарством спроводимо различите мере и активности намењене најрањивијим члановима наше заједнице, али и свим осталим грађанима. Надам се наставку сарадње на подизању животног стандарда свих грађана Рашке“.

У другом делу посете министарка за бригу о породици Дарија Кисић и председник Општине Рашка Немања Поповић су уручили кључеве 2 теренска возила Центру за социјални рад и Саветовалишту за рани развој. 

Пројекат “Спровођење мера попоулационе политике на локалном нивоу”, обухвата и  опремања продуженог боравка у ОШ „Рашка и ОШ „Сутјеска“, као и  набавку медицинске опреме за Дом здравља.