Вечерњом службом и литијом која је окупила рашчане различитих генерација, обележавање Малог Спасовдана, заветног дана града Рашке, започело је 31. маја, уочи самог празника. Предвођени свештенством и монаштвом жичке и рашко-призренске епархије, грађани Рашке, припадници војске и полиције, деца из ПУ „Весело детињство“, ученици основних и средњих школа, чланови спортских клубова и Ансамбла „Фрула“, у молитвеном сабрању прошли су градским улицама.

На сам дан славе нашег града, 1. јуна, у Цркви Светог архангела Гаврила служена је литургија и обављено освећење и резање славског колача. Домаћин славе, као и претходних година, била је Општина Рашка.  

Заветни дан града Рашке, Мали Спасовдан, прославља се 47. дан по  Васкрсу. Претпоставља се да је обележавање Малог Спасовдана, почело одмах по подизању Цркве Светог архангела Гаврила, односно након 1874.године. Сачувани документи сведоче да се тога дана народ окупљао око цркве и после службе полазио у литију са црквеним заставама, крстовима и иконама.