Општина Рашка у сарадњи с представништвом „HELVETAS Swiss Intercooperation SRB“ реализује програм „Одговорне локалне финансије и укључивање грађана“. У оквиру горенаведеног програма планирана је реализација локалног програма за финансирање малих пројеката идентификованих кроз учешће грађана – пројекат „Удружимо се“. Реализација локалног програма је у складу с Одлуком о усвајању плана активности за укључивање грађана у процесе доношења одлука у Општини Рашка за период од 2023-2026. године (III Број: 06-VI-15/2023-1, 30. март 2023. године).

 

Локални програм за укључивање грађана подразумева суфинансирање пројеката од јавног интереса који директно утичу на решавање дела проблема локалних заједница. 

 

Позивамо све заинтересоване суграђане и суграђанке да предлозима и сугестијама директно допринесу креирању Локалног програма за укључивање грађана. Заинтересована лица се могу обратити локалном координатору пројекта, Ђорђу Радоичићу, сваког радног дана од 10-13 часова, у згради Општинске управе Општине Рашка, Ул. Предрага Вилимоновића бр. 1 (канцеларија бр. 21, на спрату, с леве стране) или слати предлоге и сугестије мејлом на следећу адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Рок за обраћање/слање предлога и сугестија је 13.5.2024. године.